Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Bezienswaardigheden

Tijdens uw vakantie in Echternach zult u ongetwijfeld kennis willen maken met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en de regio. Veel vakantiegangers schrikken er nog steeds van hoeveel er te ontdekken valt op een boogscheut van hun eigen huis. Hoewel Echternach vooral populair en bekend is bij ouderlingen houdt er jongeren echter helemaal niets tegen om deze stad en regio te gaan ontdekken. Er zijn bijvoorbeeld heel veel bezienswaardigheden terug te vinden die doen denken aan het roemrijke en enigszins mysterieuze verleden van deze plaats. In ieder geval, wanneer u er voor heeft gekozen om een vakantie in of rond Echternach te boeken, dan raden we u graag aan om de onderstaande bezienswaardigheden te ontdekken. We hebben de belangrijkste bezienswaardigheden alvast allemaal op een rijtje geplaatst.

 

Basiliek van Echternach
Het spreekt voor zich dat vakantiegangers er goed aan doen om tijdens hun verblijf in de stad een bezoekje te brengen aan de bekende Basiliek van Echternach. Het prachtige bouwwerk is op zich reeds een fotootje waard, maar het wordt toch aangeraden om er ook even binnen te stappen. Veel mensen branden hier overigens een mooie kaars voor familieleden of vrienden.

Oude versterkingen van Echternach
Vandaag de dag kunt u als reiziger in deze plaats nog oude versterkingen van Echternach terugvinden. Breng een bezoekje aan deze locatie en wees er zeker van dat u hier enkele foto's neemt. Het geheel heeft een heel Middeleeuwse uitstraling en vooral tijdens het najaar en de winter levert dit fantastische foto's op.

Sint-Petrus en Pauluskerk
Naast de Basiliek van Echternach kunnen Katholieke bezoekers van deze plaats ook de Sint-Petrus en Pauluskerk ontdekken. Het loont overigens de moeite om niet alleen de gebouwen op zich te bezoeken, maar ook de omliggende terreinen.

Park van Echternach
Het Park van Echternach heeft vakantiegangers heel wat te bieden. Het gaat daarbij ook niet alleen om volwassenen, want ook kinderen zullen hier ongetwijfeld de tijd van hun leven beleven. Het Park van Echternach beschikt over verschillende gebouwen, paviljoenen, weiden, tuinen en nog zoveel meer. Vooral wie even helemaal wil onthaasten is hier ongetwijfeld aan het juiste adres!

 

Kapel Sainte-Croix
In Echternach is ook nog de Kapel Sainte-Croix terug te vinden. Ook deze kapel kunt u bezoeken en wederom is het aan te raden om niet alleen het bouwwerk, maar ook de omliggende terreinen te bezoeken.

Restanten van de oude spoorweg
Wie een stukje van de locatie van de oude spoorweg wenst te reconstrueren kan nog de restanten van de oude spoorweg gaan opzoeken. Tot midden de jaren 60 van de vorige eeuw was Echternach een echte draaischijf in het Luxemburgse spoorwegvervoer. Waar tegenwoordig het busstation is terug te vinden was tot aan het jaar 1964 een groot rangeerterrein gelegen alsook een stationsgebouw.

Portaal van het voormalig klooster van de Clarissen
In Echternach is vandaag de dag nog steeds het portaal van het voormalig klooster van de Clarissen terug te vinden. In een nis van het portaal is een oud beeld van Onze-Lieve-Vrouw terug te vinden.

Meer van Echternach
Het Meer van Echternach is gelegen ten zuiden van de stad Echternach en biedt vakantiegangers het beste van twee werelden. Cultuurliefhebbers kunnen er bijvoorbeeld de restanten van een Romeinse villa gaan bezoeken terwijl de actieve reiziger waterfietsen kan huren om het meer te verkennen. U kunt hier ook gewoon heerlijk ontspannen vissen en ook zonnebaden behoort tijdens de zomer perfect tot de mogelijkheden. Let wel, afkoeling zoeken in het meer is niet toegestaan. Hoe dan ook kunnen we een bezoekje aan het meer van Echternach iedereen warm aanbevelen. Bezoek de speciale pagina Meer van Echternach voor meer informatie over deze plaats.

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links