Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Wandelingen

Een vakantie in Luxemburg staat veelal (met recht en rede) gelijk aan een vakantie waarin er heel wat wordt afgewandeld. U kunt in de omgeving van Echternach dan ook fantastische wandelingen maken. De bekendste wandelroute is ongetwijfeld de Mullerthal Trail. Deze wandelroute is zomaar even 110 kilometer lang en brengt u langs alle mooiste plekjes die het Müllerthal te bieden heeft. De wandelpaden van het Müllerthal bieden u overigens niet alleen een fantastisch uitzicht op de omgeving, daarnaast zorgen ze ook ongetwijfeld ook voor de nodige romantische momenten wanneer u ze samen met uw partner doet. De natuur van Klein Zwitserland is zo indrukwekkend en betoverend mooi dat u er ongetwijfeld in zult willen verdwalen (althans niet letterlijk!). We vertellen u op deze pagina graag meer over de wandelingen die u kunt maken in het Müllerthal.

 

Mullerthal Trail
Indien u een stukje van de Mullerthal Trail wenst te wandelen is het belangrijk om er rekening mee te houden dat deze werd opgedeeld in drie verschillende routes. Iedere route volgt als het ware een bepaald hoofdthema. Neem nu bijvoorbeeld de eerste route. Deze brengt vakantiegangers langs de bekendste en meest bezienswaardige culturele bijzonderheden. De tweede route van de Mullerthal Trail leidt dan weer door het hart van Klein Zwitserland. Deze route is iets uitdagender, maar brengt u wel langs de meest spectaculaire rotsformaties die Luxemburg te bieden heeft. Tot slot is er nog de derde en laatste route. Deze is aan te raden voor koppeltjes die een flinke wandeling graag willen combineren met de nodige romantiek. Deze route voert u namelijk langs rotsen, door prachtige beekdalen en laat u kennismaken met diverse romantische burchten.

 

Wandelkaarten
Vooraleer u een bepaalde wandelroute gaat afleggen is het uiteraard steeds interessant om over een geschikte kaart te beschikken. Verschillende reisgidsen over Luxemburg leggen u haarfijn uit langs welke plaatsen bepaalde routes u voeren, maar dat is vaak niet voldoende. Bij het plaatselijke toerisme kantoor kunt u gelukkig zeer gedetailleerde kaarten krijgen die u op een efficiënte manier kennis zullen laten maken met alles wat de omgeving te bieden heeft. Vraag gerust in het toerisme kantoor welke wandelingen voor u geschikt zijn en welke niet. Hou er immers rekening mee dat bepaalde wandelroutes helemaal niet geschikt zijn voor mensen zonder een geschikte conditie.

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links