Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Meer van Echternach

Het Meer van Echternach vinden we terug ten zuiden van de stad en midden in het recreatiepark. Het meer is 35 hectare groot en is bijzonder populair bij vakantiegangers. Deze locatie is hoe dan ook erg bijzonder. Ze biedt niet alleen een groot aantal mogelijkheden voor mensen die houden van een actieve vakantie, daarnaast kunt u er eveneens een bezoek brengen aan de restanten van een Romeinse villa. Los van dit alles is het meer hoe dan ook gelegen in een prachtige omgeving die net als de rest van de regio uitnodigt om te ontdekken. Het wandelpad rond het meer is dan ook bijzonder populair bij iedereen deze plaats bezoekt. Wilt u niet gewoon wandelen, dan behoort rollerbladen hier eveneens prima tot de mogelijkheden.

 

Romeinse Villa
Wat veel mensen niet weten is dat er net buiten Echternach en naast het Meer van Echternach één van de grootste en rijkste landgoederen van de Noordwestelijke provincies van het Romeinse rijk is terug te vinden. Archeologische opgravingen hebben de voormalige villa tijdens opgravingen volledig blootgelegd. Onderzoek heeft aangetoond dat het gebouw dat veel weg had van een paleis over maar liefst 40 en later zelfs 70 kamers beschikte. Verder onderzoek toonde aan dat het paleis over een zuilengangen, binnenplaatsen en diverse vijvers beschikte. Het landgoed waar de villa op is terug te vinden telde nog verschillende extra gebouwen die eveneens in kaart werden gebracht. Indien u tegenwoordig een bezoek brengt aan deze villa kunt u er de restanten van het herenhuis bezoeken. Bent u in de buurt, dan is een uitstapje maken naar deze locatie beslist een aanrader!
Adres: 47a, rue des Romains, 6578 Echternach (Tel.: +352 / 26 72 09 74) (E-mail: service.educatif@mnha.lu)

Diverse sporten beoefenen aan het Meer van Echternach
Tijdens uw verblijf aan het Meer van Echternach zult u niet alleen willen genieten van de zon, maar is de kans ook zeer groot dat u actief bezig zult willen zijn. Er kunnen in het meer verschillende sporten uitgeoefend worden. Denk in eerste instantie maar eens aan het huren van een waterfiets. Daarnaast kan er ook aan windsurfen gedaan worden en is ook zeilen toegestaan. Het mag dan ook in ieder geval duidelijk zijn, niet alleen mensen die gewoon willen genieten van de zon, maar ook liefhebbers van een actieve vakantie zullen aan het prachtige Meer van Echternach beslist hun hartje kunnen ophalen.

 

Welke sporten zijn niet toegestaan in het meer?
Het is voor mensen die tijd aan het meer willen doorbrengen belangrijk om te weten dat er ook een aantal sporten verboden zijn. Het is natuurlijk zeer aantrekkelijk om tijdens warme zomerdagen een duik te nemen in het prachtige meer, maar dat is helaas niet toegestaan. Naast zwemmen mag u er dan ook uiteraard niet in duiken, is het niet toegestaan om er te roeien en ook waterskiën wordt expliciet verboden.

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links