Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Sporten

Wanneer je een vakantie hebt geboekt in Luxemburg, kort of lang, dan zal je een stukje van je tijd ongetwijfeld willen gebruiken om wat aan sport te willen doen. Het mooie van Luxemburg is dat je sporten en dingen ontdekken probleemloos kan combineren. Luxemburg heeft namelijk niet alleen leuke en boeiende plaatsjes, maar beschikt daarnaast ook nog eens over een fantastische natuur die uitnodigt om te ontdekken. Baan je een weg door de vele prachtige omgevingen en dat te voet of met de fiets. Op deze manier werk je aan je conditie terwijl je toch kennis maakt met de prachtige veelzijdigheid die Luxemburg haar bezoekers te bieden heeft. Op deze pagina vertellen we je in ieder geval graag meer over sporten in Echternach en diens omgeving in Luxemburg.

 

Wandelen
Eén van de populairste sporten die nagenoeg alle bezoekers van Echternach en Luxemburg uitoefenen is wandelen. Eerder op deze website hebben we je reeds voorzien van de nodige informatie over de vele wandelingen die je in Echternach en omgeving kan maken. Hoe dan ook, wanneer je een vakantie in deze fantastische regio doorbrengt is het een absolute must om kennis te maken met de vele prachtige wandelpaden. Ze brengen je langs de mooiste plaatsen van Luxemburg en bezorgen je ongetwijfeld een mooi aantal wow-momenten. Alleen de prachtige vergezichten zijn reeds een uitstekende reden om te gaan wandelen in het prachtige Groothertogdom Luxemburg.

Fietsen
Luxemburg is niet alleen een land dat perfect te voet kan ontdekt worden, ook de fiets is een zeer populair vervoermiddel. Het is absoluut fantastisch om kennis te maken met Luxemburg-stad en de belangrijkste steden van Luxemburg per fiets. Probeer een gids in te huren zodat je zeker niets van de mooiste plaatsen mist! Let wel, wanneer je met de fiets de natuur van Luxemburg in trekt dien je er rekening mee te houden dat er vaak pittige fietstochten worden gereden. Zorg er daarom voor dat je conditie op pijl is en voorzie vooral tijdens de zomer ook voldoende drinken voor onderweg. Hoe dan ook, Echternach en de rest van Luxemburg per fiets ontdekken is beslist interessant!

Nordic Walking
Park Mëllerdall is de perfecte plaats voor iedereen die in Luxemburg aan nordic walking wil doen. Er zijn drie verschillende routes die stuk voor stuk over hun eigen moeilijkheidsgraad beschikken. De eenvoudigste route heeft een afstand van 6,7 kilometer terwijl de op één na zwaarste route meteen 10,2 kilometer lang is. Voor de fervente nordic walking fanaten is er nog de moeilijke route. Deze heeft een afstand van 11 kilometer en start in Christnach in de directe omgeving van het voetbalveld.

 

Klimmen
Ben je op zoek naar een goede en uitdagende plaats om te klimmen? In dat geval moet je ongetwijfeld eens kennismaken met de steile rotsen van de zogenaamde Wanterbaach. Hou er wel rekening mee dat je verplicht over een klimvergunning dient te beschikken. Ben je dus geïnteresseerd om hier te gaan klimmen, vraag dan eerst je klimvergunning aan! Deze kan je verkrijgen aan de hand van volgende gegevens: Umweltministerium, 18 Montée de la Pétrusse, L-2327 Luxembourg. Tel. +352 2478 6824. Fax +352 40 04 10. Website: www.mev.etat.lu.

Avontuur
Ben je op zoek naar een beetje extra avontuur tijdens je vakantie in het prachtige Luxemburg? In dat geval is het beslist interessant om kennis te maken met "Adventure Island". Dit kabelbaanpark is gelegen in de directe omgeving van het Meer van Echternach en biedt je ongetwijfeld een dag vol plezier en avontuur.

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links