Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Geschiedenis

Mensen die er voor kiezen om een vakantie in Echternach te boeken doen dat doorgaans omdat ze graag kennis willen maken met het roemruchte verleden van deze plaats. Tegenwoordig zijn er nog heel wat interessante bezienswaardigheden terug te vinden die doen denken aan het verleden en deze zelfs haast tastbaar maken. De geschiedenis van Echternach is er één die grotendeels in het teken staat van de inmiddels Heilig verklaarde Willibrord.

 

Algemeen wordt dan ook aangenomen dat de geschiedenis van de plaats start in het jaar 698. Het was toen immers dat de monnik Willibrord de abdij van Echternach stichtte. Als we de geschiedenis moeten geloven is het ook vanuit deze locatie dat diezelfde monnik heel wat naar wat we hebben vernomen niet bepaald zachtzinnige bekeringstochten naar het noorden heeft ondernomen.

Willibrord kwam te overlijden in 719 waarna er voor werd gekozen om zijn lichaam te begraven op de plaats waar bezoekers vandaag de Willibrordcrypte kunnen gaan bekijken. Door de jaren heen is deze locatie uitgegroeid tot een waar pelgrimsoord. Onder de crypte bevindt zich een bron met water dat volgens verhalen over een geneeskrachtige werking zou beschikken.

Echternach heeft zwaar te lijden gehad tijdens de periode van het Ardennenoffensief. In 1944 werd de stad dan ook nagenoeg volledig verwoest. Hoewel dit een zwarte bladzijde was uit de geschiedenis van deze plaats heeft ze wel gezorgd voor een mooie, roemrijke toekomst. Vandaag de dag is Echternach immers bijzonder toeristisch. Veel mensen wonen er jaarlijks de wereldwijd bekende processie bij en het aantal toeristen overstijgt ook doorheen het jaar niet zelden het inwonersaantal. Echternach mag zich met recht en rede tegenwoordig één van de populairste plaatsen van Luxemburg noemen.

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links