Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Klimaat

Wanneer je er aan denkt om een vakantie te boeken naar Echternach in Luxemburg hoef je daarbij eigenlijk slechts beperkt rekening te houden met de grillen van het klimaat. Hoewel Luxemburg niet aan de zee ligt wordt er wel gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dit klimaat zorgt er voor dat je eigenlijk zonder probleem het hele jaar door een reis kan ondernemen naar dit kleine landje. De temperaturen en het globale weerbeeld van Luxemburg zijn grotendeels te vergelijken met die van België. Let wel, tijdens de winter is er kans op sneeuwval. We vertellen je op deze pagina graag meer over het klimaat van Echternach en Luxemburg in het algemeen.

 

Echternach tijdens de zomer
De warmste maanden zijn de zomermaanden juli en augustus. In juli is de gemiddelde maximumtemperatuur 23 graden terwijl in augustus de gemiddelde maximumtemperatuur ongeveer op 22 graden is gelegen. Ook in de maanden juni en september kan je hier doorgaans nog genieten van aangename zomerse temperaturen. Kenmerkend voor Luxemburg is dat er het hele jaar door (regelmatig) neerslag kan vallen en zo dus ook tijdens de zomermaanden. De minst natte maand is vreemd genoeg de maand april waarin het beduidend minder vaak regent dan in de andere maanden. Hou er rekening mee dat er tijdens de zomer ook lokaal een onweer kan losbarsten.

Echternach tijdens de winter
Tijdens de winter wordt het nooit echt zeer koud in Echternach en Luxemburg. De koudste maand is de maand januari waarin de gemiddelde maximumtemperatuur op ongeveer 3 graden is gelegen. Tijdens de nacht duikt het kwik dan wel vaak onder het vriespunt. Luxemburg is een land dat daarnaast ook ieder jaar te maken krijgt met de nodige hoeveelheid sneeuw. We zien hier een beperkt verschil tussen het zuiden en het noorden van het land. In het zuiden valt er zo'n 20 dagen per jaar sneeuw terwijl dat in het noorden zo'n 30 à 35 dagen is. Het spreekt dan ook voor zich dat je hier vaak tijdens de wintermaanden aan langlaufen kan doen of zelfs kunt skiën.

 

Actueel weer Echternach
Heb je een vakantie geboekt naar Echternach of Luxemburg en wil je graag weten wat de weersverwachting is voor de volgende dagen? Raadpleeg dan onderstaand weerbericht voor een actuele voorspelling voor de komende 3 dagen:

Weersverwachting
Echternach
Weeronline.nl - Meer weer in Echternachweeronline.nl Altijd jouw weer
 

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links