Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Evenementen

Het hele jaar door worden er in Echternach en omgeving verschillende evenementen georganiseerd. Uniek om mee te maken is bijvoorbeeld de zogenaamde springprocessie. Echter is dat lang niet het enige dat hier wordt georganiseerd. Echternach wil net zoals ook andere delen van Luxemburg werk maken van verjonging. Veel mensen denken bij het horen van de naam Echternach nog steeds aan de processie, de kerken en ga zo maar door. Dit zorgt er voor dat veel jongeren worden afgeschrikt en dat terwijl de stad reeds heel veel tijd heeft geïnvesteerd in verjonging. Eerder op deze website wordt bijvoorbeeld een speciale camping voor jongeren voorgesteld. Hoe dan ook, wanneer je in Echternach bent zijn er beslist een aantal evenementen die jaarlijks worden gehouden waar je misschien maar beter rekening mee kunt houden.

 

Sprinprocessie
De Springprocessie is een andere naam voor de processie van Echternach. Dit evenement vindt zijn oorsprong al vroeg in de geschiedenis, namelijk net na de dood van Willibrord in 739. Heel wat pelgrins kwamen na de dood van de man naar zijn graf afgezakt om er te smeken om genezing voor verschillende ziektes waaronder in het bijzonder epilepsie. Deze bijeenkomst vond deels plaats onder de vorm van een zogenaamde processie die de naam "de springende heiligen" kreeg. In de 15e eeuw werd een document teruggevonden die over dit evenement bericht. Deze traditie werd door de jaren heen in stand gehouden en ook vandaag de dag nog vindt deze jaarlijks plaats op pinksterdinsdag. Het evenement is razend populair en brengt ieder jaar duizenden springers op de been die in rijen van vijftig al dansend naar het graf van de inmiddels heilig verklaarde Willibrord trekken. Zoals eerder reeds aangegeven is dit werkelijk een unieke belevenis en absoluut een aanrader wanneer je rond deze periode in de buurt van Echternach bent of op zoek bent naar een leuke locatie voor een vakantie. Let wel, het is in deze periode vaak erg druk in Echternach en omgeving dus boek tijdig uw accommodatie.

 

Muziekfestival van Echternach
Hoe interessant en uniek ook, de Springprocessie is uiteraard niet het enige evenement dat jaarlijks wordt gehouden in deze stad. Het muziekfestival van Echternach vindt zijn oorsprong in het jaar 1975 en is een festival met internationale allure. De meeste stukken worden hier voor de eerste keer opgevoerd en worden gemaakt in opdracht van het internationale muziekfestival. Jaarlijks wordt dit muziekfestival gehouden in de maanden mei en juni. In 2008 ging het festival deels op de schop en werd het publiek ook ontvangen in de moderne concertzaal. Deze maakt deel uit van het nieuwe cultuur- en congrescentrum welke de naam Trifolion kreeg.

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links