Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Toerisme

We overdrijven in het geheel niet wanneer we zeggen dat Echternach één van de meest toeristische plaatsen van de Ardennen is. Ieder jaar opnieuw komen erg veel reizigers van over de hele wereld naar deze plaats afgereisd om er kennis te maken met de bekende basiliek, er de Processie van Echternach bij te wonen of gewoon de prachtige natuur in de omgeving te verkennen. Echternach heeft daarnaast ook een heel aantal interessante bezienswaardigheden te bieden. Tel daarbij de zeer uitgebreide toeristische infrastructuur bij op en u weet meteen dat u te maken heeft met een zeer veelzijdige vakantiebestemming die ook nog eens slechts op een boogscheut van uw eigen huis is gelegen. Echternach is dan ook een zeer geschikte locatie om een dichtbijvakantie door te brengen.

 

Bezienswaardigheden Echternach
In Echternach zijn verschillende bezienswaardigheden terug te vinden die vooral over een Katholieke tint beschikken. Dat geldt echter niet voor alle bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de restanten van de oude versterkingen van de stad alsook aan de ruïnes van de Romeinse villa die net buiten Echternach is terug te vinden. Daarnaast is er natuurlijk het abdijmuseum en kunt u een bezoekje brengen aan de verschillende kerken die hier zijn terug te vinden. Daarnaast nodigt een vakantie in Echternach uit om de omgeving van het Müllerthal te ontdekken en kunt u de vele kastelen in de omgeving gaan ontdekken. Het mag duidelijk zijn, op vlak van bezienswaardigheden heeft Echternach en diens omgeving vakantiegangers bijzonder veel te bieden.

Actieve vakantie
Echternach wordt vaak omschreven als een saaie vakantiebestemming, maar dat is absoluut niet terecht. De ligging van Echternach zorgt er voor dat u in de omgeving diverse sporten kunt beoefenen. Op het Meer van Echternach kunt u bijvoorbeeld gaan zeilen, windsurfen en u kunt er een waterfiets huren. Daarnaast nodigt de omgeving ook uit om lange wandelingen in te maken, kunt u er gaan fietsen en ook zwemmen is er mogelijk (niet in het meer!). Hoe dan ook, mensen die op zoek zijn naar een plaats dichtbij huis om een actieve korte of lange vakantie te beleven komen in Echternach en omgeving beslist aan hun trekken!

 

Toeristische infrastructuur van Echternach
De populariteit van Echternach op toeristisch vlak heeft er voor gezorgd dat ook de toeristische infrastructuur van de plaats aanzienlijk is uitgebreid. In Echternach zelf is het aanbod aan accommodaties relatief beperkt, maar ook daar zijn voldoende adressen terug te vinden waar u kunt verblijven. In de omgeving van Echternach liggen de accommodaties echter voor het uitkiezen. U kunt er verlbijven in eenvoudige hotels, maar u kunt eveneens kiezen voor een verblijf in een hotel vol luxe en comfort. Hierdoor speelt de toeristische infrastructuur in op de noden en wensen van een zeer grote groep reizigers. Of u nu op zoek bent naar een zo goedkoop mogelijk verblijf in een hotel of u graag tijdens uw vakantie wenst te genieten van alle mogelijke faciliteiten op vlak van luxe en comfort, het kan hier allemaal!

Kantoor van Toerisme
9-10, parvis de la basilique
L-6401 Echternach

Tel. (+352) 720 230
Fax. (+352) 720 230
Email: info@echternach-tourist.lu

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links