Algemeen
Geschiedenis
Klimaat
Evenementen
Reisinformatie
Bezienswaardigheden
Wandelingen
Meer van Echternach
Sporten
Toerisme
Hotels
Grand Hotel Echternach
Campings

Voor steeds meer mensen is het boeken van een plaats op een camping een financieel interessante en bovendien ook nog eens leuke en ontspannende manier om een vakantie door te brengen. Uiteraard zijn het vooral de campings in zuiderse landen die over een grote bekendheid beschikken, maar ook in de omgeving van Echternach zijn er verschillende leuke plaatsen terug te vinden waar je kan logeren dicht bij de natuur en dat ook nog eens in een werkelijk fantastische omgeving. Mensen die er van houden om op vakantie te gaan zonder veel geld te moeten betalen kunnen op deze manier probleemloos het Groothertogdom Luxemburg ontdekken. Daarnaast is het boeken van een plaats op een camping in de omgeving van Echternach niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Meer weten? We vertellen je op deze pagina graag alles wat je moet weten over de campings in de buurt van Echternach in Luxemburg!

 

Op loopafstand van het centrum
De campings die in de omgeving van Echternach zijn gelegen bevinden zich op amper 10 minuten lopen van het centrum van deze bekende plaats. De campings zijn verspreid over een tiental terrassen en maken een duidelijk onderscheid op vlak van doelgroep. Zoals eerder op deze website reeds vaak aangegeven is Luxemburg steeds meer een vakantiebestemming die niet alleen volwassenen, maar ook jongeren aanspreekt. Omdat niet iedereen er van houdt om op een camping tussen diverse doelgroepen te moeten vertoeven heeft men er voor gekozen om de camping als het ware op te delen in drie verschillende onderdelen. Op deze manier is iedereen die een verblijf boekt op een camping Echternach er zeker van dat hij of zij hier de tijd van hun leven zullen gaan beleven.

Drie verschillende campings in Echternach
Zoals eerder reeds aangegeven zijn de campings in Echternach eigenlijk opgedeeld in drie verschillende delen. De eerste camping is de zogenaamde La Résidence camping. Deze is voornamelijk bestemd voor mensen die er voor kiezen om een langere periode te blijven. Je kan op deze camping bijgevolg tegen een zeer interessante kostprijs een verblijf boeken voor drie maanden of langer. De verschillende plaatsen zijn hier gescheiden door vegetatie waardoor een bepaalde privacy alsook schaduw wordt gegarandeerd.

 

De tweede camping is de zogenaamde Camping Jeunesse. Deze beschikt over in totaal 93 tenten. De camping werd aangelegd op vier terrassen en is voornamelijk bestemd voor jongeren. Een apart onderdeel van deze camping is voorbehouden voor het organiseren van een barbecue en voor het organiseren van leuke muziekavonden. Voor jongeren die graag een camping willen boeken in de omgeving van Echternach is dit in ieder geval de absolute place to be.

Tot slot is er nog de derde camping die de naam Le Paradis kreeg toebedeeld. Deze camping heeft een capaciteit van 85 caravans en 20 tenten. De keuze voor de naam is niet ver te zoeken. De ligging van deze camping is namelijk subliem op een mooie hoogte waardoor je hier steeds over een fantastisch uitzicht op de omgeving beschikt. In 2003 werden de faciliteiten van de camping verder uitgebreid en voorzien van een riant buitenzwembad.

 

© 2014 Echternach.be | Disclaimer | Privacy Policy | Links